Accommodatie

De komende jaren ziet BHC Overbos grote ontwikkelingen op het gebied van de accommodatie van de hockeyclub. Allereerst de aanleg van een waterkunstgrasveld, ook wel Veld 4 genoemd. De aanleg daarvan is op 17 oktober 2018 begonnen (zie het Facebook foto-album voor een impressie van de voortgang) en medio 2019 afgerond.

In de zomer van 2019 is Bouwcenter Filippo Veld 3 van een nieuwe bovenlaag voorzien, zijn fraaie dug-outs (met kledinghaakjes) geplaatst en zijn de banken en slagplanken vervaardigd uit gerecycled kunstgras.

In volgende fasen komt tevens een nieuw kunstgrasveld op de vijver naast de Walvis komen te liggen. Op de plek waar vroeger ook al een hockeyveld was dus. Tot slot zal ook een vierde vernieuwd veld worden toegevoegd.

Het bestuur hoopt dat medio 2021 een nieuw clubhuis kan worden betrokken, tussen de twee nieuwste velden in. Een speciale bouwcommissie geeft dit project namens het bestuur vorm.

Deze ontwikkelingen zijn deel van de sportvisie ‘Landgoed Adrichem’ waarover de gemeenteraad voor de zomer van 2018 zal beslissen. De visie wordt in vier fasen uitgevoerd, zie het artikel uit het Noordhollands Dagblad d.d. 2 juni 2018 voor een overzicht. De gemeenteraad zal telkens voor elke fase afzonderlijk groen licht geven.