Van de voorzitter: Posters op het raam

Nieuws
Vrijdag 11-10
 
Aan het raam van de bestuurskamer hangen nog steeds de posters met vacatures die waren gemaakt voor de Clubdag. Wist u wel dat dat échte vacatures zijn?

Het klinkt zo cliché, maar ook onze club kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. En voor sommige functies geldt: is er niemand op die plek, dan kunnen er geen competitiewedstrijden worden gespeeld. Vandaar dat de vrijwilligers een belangrijk onderwerp waren tijdens de strategiesessies die we afgelopen seizoen hebben gehouden. En vandaar dat BHC Overbos een vrijwilligerscommissie krijgt. Dat hebben we woensdag tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) bekend kunnen maken.

De ALV werd bijgewoond door iedereen die de ALV altijd bijwoont. De ruggengraat van de vereniging zou je kunnen zeggen. Het stelt me teleur dat mijn generatie eigenlijk compleet afwezig is op zulke vergaderingen. Terwijl er belangrijke besluiten worden genomen waarvan alle leden de gevolgen ondervinden. Maar daar moeten we het misschien later nog maar eens over hebben.

De vrijwilligerscommissie gaat in kaart brengen waar mensen nodig zijn bij Overbos. Goede functieomschrijvingen maken van die vacatures, zodat voor iedereen duidelijk is hoeveel tijd het kost en wat er van je verwacht wordt. Zo concreet mogelijk.

Tegelijkertijd moet de vrijwilligerscommissie boven water krijgen welke expertises we in onze vereniging hebben die we nog niet benutten. Om eens wat te noemen; Mirsad en Pierre hebben de hele zomer geklust en geschilderd aan het clubhuis, misschien hebben we wel schilders in ons ledenbestand voor wie het een kleine moeite was geweest om hen te helpen. We hebben veel meer in huis dan we denken, maar doen er onvoldoende mee.

Tot slot kan de commissie matches maken. Het eindresultaat moet zijn dat we duidelijk hebben wie welke expertise heeft, dat vacatures makkelijker worden ingevuld en – ook heel belangrijk - dat onze vrijwilligers zich gewaardeerd voelen voor hun inzet.

Kijkt u nog even naar die posters op het raam van de bestuurskamer? 

Roy
 
Van de voorzitter