Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!

Nieuws
Zondag 17-9
 
Hockey voor kinderen is lekker buiten spelen! Het is snel, stoer en precies uitdagend genoeg. En vooral heel erg leuk. En natuurlijk leren ze samen met hun (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes het spelletje steeds beter kennen. Laat je verrassen door hockey!

Onze jeugd van 7-9 jaar traint op woensdag en vrijdag verspreid tussen 16:00 en 18:00 uur. Voor de 4-6 jarigen is er Funkey Hockey op zondag van 9.30-11:00 uur. Wil je eerst een keer kijken of meetrainen, dan ben je van harte welkom! Vul dan het formulier aanmelden proef training in. Daarna hoor je van ons wanneer je langs kunt komen. Je kunt drie keer komen proef trainen en daarna besluiten wel of niet lid te worden.

Voor een goede sfeerimpressie kun je natuurlijk ook een keer op zaterdag of zondag langskomen en is ook een informatie-afspraak met een vertegenwoordiger van BHC Overbos te maken. Vul hiervoor het contactformulier in en geef bij Commissie Algemeen jeugd aan.

Weet je nog niet welke hockeyvereniging het beste bij jou past? Meld je kind dan via opdehockeyclub.nl/ aan.

Sporten in een gezonde omgeving
De hockeyclub is een sportieve en sociale ontmoetingsplaats. Sporten draagt natuurlijk bij aan een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en minder stress. Daar hoort ook een gezonde sportomgeving bij. Daarom is ons sportcomplex rookvrij en schenken wij op zaterdag tot 16.00 uur geen alcoholische drank.

Wat heb je nodig
Om mee te kunnen trainen krijg je van ons een bitje en moet je zelf voor scheenbeschermers zorgen, een stick wordt voor de proef trainingen beschikbaar gesteld. Als je eenmaal besluit lid te worden, heb je dit nodig om te hockeyen:
  • Stick
  • Scheenbeschermers
  • Bitje (gebitsbeschermer)
  • Hockeyschoenen
Echte aandacht van vaste trainers
Kinderen krijgen les van vaste trainers. Zo krijgen de kinderen echte aandacht van een vertrouwd gezicht. Iedere week leren zij de kinderen zich verder te ontwikkelen en zorgen zij ervoor dat de kinderen plezier hebben. De trainers hebben ervaring met de doelgroep en passie voor de club.

Goed voor ontwikkeling
Op de hockeyclub leren de kinderen van alles! Niet alleen ontwikkelen ze zich fysiek door te leren bewegen en sporten. Ook leren ze samenwerken in een team, het belang van een groep, omgaan met winst en verlies, en werken ze aan hun sociale vaardigheden. Op de hockeyclub ontwikkelen ze allerlei positieve eigenschappen waar ze hun hele leven nog wat aan hebben!

Wat kost dat allemaal?
Een proeftraining is altijd gratis. Als je kind lid wilt worden van BHC Overbos dan is er een jaarlijkse clubcontributie die varieert van €141 voor Kabouters tot €321 voor jeugd jonger dan 12 jaar. Daarnaast moet je een stick, scheenbeschermers, bitje en hockeyschoenen kopen.

Wil jouw kind graag hockeyen maar ontbreekt het jou aan de hiervoor benodigde financiƫle middelen? Maak dan gebruik van het Jeugdsportfonds! Dien een aanvraag in via kieseenclub.nl en hopelijk verwelkomen wij jouw kind snel bij onze club, want ook hockey is voor alle kinderen. Ook bestaat de mogelijkheid om tweedehands spullen te kopen.

Iedereen is welkom
En dan bedoelen we ook echt iedereen. Bij hockey staat samen plezier maken centraal. Plezier in het spel, met teamgenoten, tegenstanders, scheidsrechters en fans. Dat kan alleen als we sportief en respectvol met elkaar omgaan. Daardoor voelt iedereen zich thuis op de hockeyclub. Samen maken we een veilige, inclusieve, open en respectvolle hockeycultuur waar iedereen zich welkom voelt en iedereen zichzelf kan zijn.

Vanaf 4 jaar
Hockey is er voor iedereen, dus ook voor jouw kind. Je kunt al gaan hockeyen vanaf 4 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar maken op een leuke, speelse en natuurlijke manier kennis met sportief bewegen. Zo bouwen ze een brede basismotoriek, waardoor ze later goed kunnen sporten. Vanaf 6 jaar komt er meer focus op hockey en gaan de kinderen wedstrijdjes spelen.

Naarmate de kinderen ouder worden gaan ze steeds op een groter veld, en met grotere teams wedstrijdjes spelen. Zo past de uitdaging altijd bij de leeftijd.
Bij alle leeftijden staat het plezier voorop! Want plezier en ontwikkeling van de hockeyende kinderen vinden wij het allerbelangrijkst.

Spel en plezier staan voorop
Kinderen leren door te spelen. En als ze plezier hebben blijven ze langer sporten en groeien ze gezond op. Daarom is sportplezier het allerbelangrijkste bij de hockeytraining. We zorgen ervoor dat de oefeningen en de training goed zijn afgestemd op de vaardigheden en de leeftijd. Daardoor is alles uitdagend, maar wel haalbaar, en hebben ze plezier in de vooruitgang. Ook BHC Overbos biedt het Funkey concept, een lesprogramma voor de jongste jeugd dat is gericht op spelenderwijs goed leren bewegen.
 
Jeugd