Teamindeling Senioren 2024-2025

Nieuws
Zaterdag 22-6
 
De voorlopige teamindeling senioren voor seizoen 2024-2025 is gereed. Het maken van teams voor onze hockeyclub is elk jaar weer een grote puzzel, door opzeggingen, nieuwe aanmeldingen en jeugdleden die overkomen naar de senioren. Verder zijn er meerdere variabelen zoals leeftijd, aantallen per categorie, sociale aspecten, ambities, etc. Het teamindelingsbeleid is bij onze vereniging transparant. Wij proberen bij het maken van de teamsamenstelling zoveel mogelijk de leden het naar hun zin te maken. Let op: De teamnamen in de voorlopige indeling zouden mogelijk nog kunnen wijzigen, mocht de bond naar aanleiding van hun ratingsysteem teams willen verschuiven.

Dames-senioren
In de basis zal de spelersgroep van Dames 1, spelend in de 1e klasse, uit 16 speelsters bestaan en is Dames 2, spelend in de reserve 2e klasse, het opleidingsteam. De afvallers van de selectie van Dames 1 zullen doorschuiven naar Dames 2.

Volgend seizoen zullen wij drie DO25-teams in de jong senioren competitie hebben spelen, waarbij een groot deel vanuit de jeugd doorstroomt naar deze teams. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om het huidige DO25-1 door te schuiven naar de senioren. De jong senioren-lijn is bedoeld voor 1e-jaars senioren om te wennen aan het seniorenhockey. Het doel is dan ook om na 1 à 2 jaar door te schuiven naar de reguliere seniorencompetitie, om daar de aansluiting mee te kunnen houden. Bij de samenstelling van de teams, hebben wij zoveel mogelijk rekening hebben gehouden met ieders voorkeur. Verder hebben wij ervoor gekozen om de overige teams zo veel mogelijk intact te laten. De indeling van 1e-jaars senioren is gebaseerd op teamdynamiek, speelsterkte, sociale aspecten en leeftijd. Door de huidige aantallen in de seniorenlijn, is het aantal spelers in een aantal teams aan de lage kant. Echter, er zijn te veel spelers om een heel team op te schorten en te verdelen over de andere teams, vandaar dat wij op het huidige aantal teams zijn uitgekomen. Nieuwe leden zijn in een aantal teams dus weer dan welkom! 

Heren-senioren
De basis zal de spelersgroep van Heren 1, spelend in de 1e klasse, bestaan uit 16 spelers. De afvallers van de selectie van Heren 1 zullen doorschuiven naar HO25-1, en een aantal van de afvallers zullen aan mogen sluiten bij de trainingen van H2 als opleidingsplek. 

Volgend seizoen zullen wij twee HO25-teams in de jong senioren competitie hebben spelen, waarbij een groot deel vanuit de jeugd doorstroomt naar deze teams, en waarbij het huidige H3 weer de overstap maakt naar de O25-competitie. Verder hebben wij ervoor gekozen om de overige teams zo veel mogelijk intact te laten. De indeling van 1e-jaars senioren is gebaseerd op teamdynamiek, speelsterkte, sociale aspecten en leeftijd. Door de huidige aantallen in de jong-seniorenlijn, is het aantal spelers in deze teams aan de lage kant. Echter, er zijn te veel spelers om een heel team op te schorten en te verdelen over de andere teams, vandaar dat wij op het huidige aantal teams zijn uitgekomen. Nieuwe leden zijn in een aantal teams dus weer dan welkom!

De voorlopige indelingen zijn te vinden in LISATeam onder Club -> Documenten -> Teamindelingen. Op het moment dat de seizoensovergang in LISA is doorgevoerd zullen de teams als zodanig in LISATeam en in de Overbos-app te zien zijn.
In de samenstelling van de teams kunnen wellicht op basis van goed overleg nog enkele kleine aanpassingen worden doorgevoerd. 

Voor vragen omtrent de teamindelingen kun je terecht bij:
[email protected] voor selectie- en opleidingsteams;
[email protected] voor alle damesteams;
[email protected] voor alle herenteams. 

De Technische Commissie wenst je een fijne zomerstop toe!

 
Senioren